Experienta mea cu Dieta Dukan

Aveam 15 ani, 1.60 si 65 de kilograme. Traiam o drama. La scoala majoritatea colegilor ma evitau, eram mereu ultima aleasa la sport si, cel mai rau, eram judecata dupa aspectul fizic. Eram rotunda si indesata. Mama nu mai stia ce sa faca pentru a ma convinge sa slabesc, eu tineam in fiecare saptamana cate o dieta diferita, incheind weekend-ul intr-un mod apoteotic, mancand dulciuri si cartofi prajiti.

Cautam pe internet informatii despre alimente si am dat peste un articol despre dieta Dukan. Dupa ce l-am terminat am mai citit inca 2 ore despre aceasta dieta si mi-am propus sa incep si eu. Parea ideala pentru mine. Asadar, am rugat-o pe mama sa cumpere alimentele necesare si m-am apucat.
 
Perioada de atac a fost dificila la inceput pentru ca eram obisnuita sa mananc fructe, dulciuri si lactate. Dupa 2-3 zile mi-am intrat in ritm si totul a decurs excelent pana la urmatoarea faza.  Pierdusem deja 5 kilograme numai dupa 10 zile. Eram foarte fericita, radiam. In perioada de croaziera lucrurile au stau putin diferit. Dupa 3 saptamani incepusem sa simt lipsa glucidelor mult mai mult ca la inceput, iar corpul imi cerea disperat un aliment dulce. Fiind in crestere, am decis ca este bine sa mananc o data pe saptamana ceva dulce, un aliment care nu se afla pe lista Dukan. Acest lucru nu a afectat foarte mult dieta.
 
Dupa 2 luni de Dukan, am reusit sa ajung la 55 de kilograme. Ma simteam minunat. Bineinteles, a trebuit sa-mi schimb si garderoba. Am continuat sa tin Dukan inca o luna jumatate, iar apoi am renuntat si am inceput sa mai mananc fructe si fainoase. Recunosc, am pus pe mine 2-3 kilograme, dar ma simt excelent in pielea mea. Acum lumea nu mai rade, ci ma respecta pentru ambitia pe care am avut-o.
 
Pe langa respectarea regimului, am facut si sport. Mergeam zilnic 2-3 kilometri pe jos, din cand in cand mai si alergam. De asemenea, un medic specialist mi-a fost alaturi pe toata durata dietei. Am facut analize regulat si nu am neglijat partea medicala, deoarece Dukan este o dieta hipo-proteica si necesita multa atentie. Parintii au fost alaturi de mine si m-au sprijinit pana la capat. Nu stiu cum as fi aratat acum daca nu dadeam accidental peste aceasta dieta.
 
Dieta Dukan chiar schimba vieti. Eu sunt un exemplu viu. Iti trebuie multa ambitie, disciplina, perseverenta si curaj pentru a o duce la bun sfarsit, dar merita. Deci, daca aveati dubii in ceea ce priveste acest regim, sper ca povestea mea de viata v-a convins.  Le doresc mult succes acelora care vor sa scape de kilogramele in plus! Nu uitati, peste cel putin un an de acum incolo veti fi cu totul o alta persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu