Cele mai ieftine destinatii pentru ski

Ski-ul nu a fost si nu va deveni niciodata un sport pentru oricine, fiind destul de mult conditionat de un buget important, atat pentru vacante si deplasari, cat si pentru echipamente si alte obiecte necesare. Cu toate acestea chiar si pentru cei dispusi sa faca eforturi pentru a se bucura de o vacanta pe schiuri, exista variante mai ieftine si totusi bine organizate si de calitate. Iar acestea vin din Europa de Est, din tarile vecine noua, dar – desigur – sa nu uitam si de ofertele autohtone.

Cel mai aproape de noi sunt partiile din Bulgaria, precum Bansko sau Borovets, aceasta din urma fiind cea mai veche dar si cea mai mare partie bulgareasca, nou modernizata si dotata. Bansko este si ea o optiune foarte accesibila romanilor, mai ales ca este si ideala pentru turismul in familie. Fara doar si poate agentiile au aici una dintre cele mai interesante oferte ski.

Mai la nord de Romania, nu putem uita de Zakopane, cea mai celebra statiune poloneza, si ea in prezent in curs de modernizare.

In Slovacia o varianta numai buna pentru cei cu buget redus o reprezinta celebra deja statiune Jasna, o destinatie de top pentru schiori si snowboarderi care sunt atrasi aici de zona cu o zapada super, pe de o parte si pe de alta parte mancare si bautura ieftina si atmosfera cool. Este o statiune perfecta pentru incepatori, pentru cei de nivel mediu si poate oferi ceva provocari si pentru schiorii avansati.
Poate una dintre cele mai celebre statiuni low cost este si Vogel, Slovenia.  Desi se adreseaza in principal incepatorilor si celor care sunt usor familiarizati cu acest sport, Vogel are suficiente optiuni in afara pistei pentru initiati.

Mica dar cu un spirit de vacanta foarte prezent, Poiana Brasov se poate situa cu brio in topul celor mai ieftine statiuni de ski. Partiile sale sunt perfecte pentru incepatori, chiar si pentru copii, ca si pentru cei de nivel mediu. De asemenea, sistemul de ski lift-uri a fost imbunatatit si un efort in plus este si instalarea tele-gondolei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu