Copiii ingrijiti de bunici

Sunt foarte multi copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si ei au ramas cu bunicii. Dar nu se stie pentru ce perioada. La inceput li se spune ca doar pentru o perioada scurta, insa parintii ajung sa stea acolo ani multi. Iar singurii care sufera sunt copiii. Si nu doar ca sufera dar sunt afectati de plecarea asta, fara intoarcere a parintilor si e dezamagitor.
 
Stiu ca a fost un reportaj la televiuzor despre treaba asta. Nu mai stiu cat de multi copii au fost lasati in grija bunicilor. Acei copii nu mai  dadeau randament la scoala, nu mai aveau prieteni, si erau mereu tristi. Unul dintre ei, chiar a ramas singur deoarece mama lui si-a refacut viata in tari straine si pe el l-a lasat cu bunica lui. Nu mai avea nici un chef copilul de nimic. Era mereu trist si nu ii mai pasa de nimic. Ba mai mult devenise chiar violent. Nu pot intelege cum poti sa-ti refaci viata stiind ca o parte din tine e aici in tara.
 
Alti copii au fost luati de parinti su dusi in tara unde s-au stabilit. Au inceput sa mearga la scoala, sa-si faca prieteni. Cred ca erau super fericiti pentru simplul fapt ca erau cu parintii. Insa fiindca lucrurile nu mai mergeau bine, din nou copii erau trimisi acasa in tara. Deci dupa ce ai facut o scoala in afara, esti nevoit sa o iei din nou la inceput in tara natala. Un alt sistem de invatamat, poate mai alambicat decat cel in care ai invata pana acuma.
 
Si poate la un moment dat parintii se vor gandi sa isi ia definitiv copiii langa ei, sau poate se vor intoarce in tara. Dar cum lucrurile astea sunt doar la stadiul de idei, pana una alta toti copiii care raman sa creasca langa bunici, ajung sa sufere din cauza lipsei parintilor. Si sa se schimbe, sa-si schimbe comportamnetul, fata de societate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu