Mersul pe jos - o activitate tot mai practicata

Mersul pe jos este usor, gratuit si una dintre cele mai simple modalitati de a te mentine activ, de a pierde in greutate si de a deveni mai sanatos. Este subestimat ca o forma de exercitiu, dar este ideal pentru oamenii de toate varstele.

Cu toate acestea, stirile sport au evidentiat faptul ca, mersul pe jos regulat a demonstrat ca reduce riscul de boli cronice, cum ar fi boli de inima, diabet de tip 2, astm, accident vascular cerebral si unele forme de cancer. Aasadar, iata cateva sfaturi pentru a face din mersul pe jos un stil de viata:

Inainte de a incepe

- O pereche de incaltari confortabile este tot echipamentul de care ai nevoie. Acestea ofera un sprijin adecvat si nu produc leziuni.

- Poarta haine largi care sa iti permita sa te misti liber. Alege haine subtiri, care sa te faca sa te simti confortabil.

- Daca trebuie sa mergi pe jos la locul de munca, poti purta doar haine de lucru, de obicei cu o pereche de pantofi confortabili.

- Pentru plimbari lungi, ia si niste apa la tine, gustari sanatoase, ceva de rezerva si protectie solara intr-un rucsac mic. Daca mergi regulat, incearca sa investesti intr-o haina impermeabila si in unele incaltari de mers pe jos pentru rute dificile.

Inceputul

- Incepe incet si incerca sa stabilesti un ritm de mers treptat. Pentru a obtine beneficii de sanatate dintr-o astfel de activitate, aceasta trebuie sa fie mai rapida decat o plimbare.

- Incearca să mergi 10.000 de pasi pe zi. Cei mai multi dintre noi merg pe jos intre 3.000 si 4.000 de pasi pe zi, oricum, astfel ajungand la 10.000 nu e asa de dificil cum ar putea suna.

- Pentru inceput, te poti plimba doar rapid pentru cateva minute, asta e bine. Totusi, nu exagera din prima zi.

- Poti imparti activitatea in bucati de 10 minute, atat timp cat o faci la o intensitate moderata.

- Incepe fiecare plimbare incet si creste treptat ritmul. Dupa cateva minute, daca esti gata, incearca mersul pe jos un pic mai repede. De la mersul pe jos prin magazine pana la a plimba cainele, incearca sa faci fiecare pas sa conteze.

Ramai motivat

Fa-ti un obicei. Cel mai simplu mod de a merge mai mult este de a face din mersul pe jos un obicei. Sunt o multime de moduri prin care poti include mersul pe jos in rutina de zi cu zi:

- Mersul: parte a călătoriei tale catre locul de munca

- Mergi pe jos la magazine

- Foloseste scarile in loc de lift

- Lasa masina acasa pentru deplasari scurte.

- Mergi pe jos cu copiii la scoala.

- Fa plimbari regulate cu un prieten.

- Iesi o plimbare cu familia sau prietenii dupa cina.
Oricum, incearca sa mergi pe jos cat de multi poti. Ba, mai mult, poti adauga varietate activitatii si iti poti stabili un obiectiv. Incearca sa mergi 1000 de pasi in doar 10 minute sau foloseste un pedometru pentru a-ti numara pasii. Chiar si mersul pe jos poate deveni distractiv daca ai chef de ceva nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu