Batranetea, boala grea

Nu stiu daca as vrea sa ajung la batranete. Rar mai vezi batrani, impreuna. Ma refer la cupluri batrane. Mai tot timpul la batranete esti singur. Si daca ai si cel mai mare ghinion din lume, ajungi cel mai probabil la un azil. Batranii da, sunt oameni intelepti, fiindca au trecut prin multe la viata lor, insa nu cred ca e foarte frumos sa iti petreci restul vietii singur intre patru pereti. E ciudat rau sa te trezesti, sa mananci, sa stai singur cuc toata ziua.
 
Sunt si cazuri fericite cand cei doi batranei mor unul dupa altul. Prin urmare nu trebuie sa stea mult singuri. Insa si batranetea asta cred ca are frumusetea ei. Poti sa povestesti toate intamplarile din viata ta, nepotilor. Poti sa te bucuri de zilele frumoase de afara, fara sa te bata la cap seful ca ai de lucru. Doar esti pensionar si stai acasa. Mie tare mult in place cand mai trec pe langa un parc si vad batraneii jucand sah. Doar ca si batraneii astia sunt asa si asa. Sunt cei care au trecut prin multe greutati si cu toate astea stiu sa respecte pe toata lumea, si mai sunt cei care nu au avut nici o problema in viata lor si au impresia ca toata lumea e a lor. Parca nu ar mai fi lumea asta la fel, daca nu ar exista batranii. Acei batrani care sa povesteasca despre razboaiele avute candva, despre povestile frumoase din trecutul lor. Sunt frumosi, atat timp cat nu sunt ursuzi.
     
Daca insa, pretind ca totul li se cuvine, deja treaba se schimba. De obicei la noi in oras batranii astia ursuzi acapareaza locurile in autobus. Si daca nu le cedezi locul, se apuca si impart la carne de ti-e si rusine sa le mai spui ceva. Asta chiar nu e exagerare, am patit-o pe pielea mea, din pacate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu