Muzica si internetul

La fel ca si multe alte domenii si domeniul muzical s-a mutat in mai mica sau mai mare masura pe internet. Acest lucru se poate vedea prin faptul ca odata cu crestrea numarului de download-uri de melodii de pe interent, a avut loc o scadere a vanzarilor de CD-uri. Piata muzicala se schimba si industia trebuie sa tina cont de acest lucru pentru a tine pasul.
    Dat fiind ca domeniul muzical este unul din domeniile cele mai piratate, din ce in ce mai multi artisti prefera sa isi faca propriile lor site-uri de muzica si sa isi posteze pe ele melodiile care pot fi accesate gratuit. Unele astfel de site-uri permit downloadarea gratuit iar unele dintre ele solicita o suma modica pentru a face acest lucru. Oricum cred ca si voi ati observat ca in ultimii ani succesul uni cantaret sau al unei melodii nu se mai masoara in numarul de discuri vandute ci in numarul de accesari pe youtube .
    Pe de alta parte daca muzica ar fi toata gratis si disponibila oricui pe interent, di ce ar mai trai artistii nostri preferati? Multi dintre ei pleaca in turnee fara sfarsit pentu a-si castiga existenta, si trebuie sa recunoastem ca nimic nu se compara cu atmosefra unui concert bine organizat. Acestor site-uri de muzica se datoreaza din punctul meu de vedere si inmultirea festivalurilor de muzica. In ultima vreme cu bucurie am remarcat ca din ce in ce mai multe festivaluri si concerte se organizeaza si pe teritoriul tarii noastre, iar unele dintre afise contin nume rasunatoare din industria muzicala internationla.
    Personal prefer sa nu piratez muzica de pe interent, mai ales ca exista atata posturi de radio care emit si online, fara sa mai vorbesc de site-uri de genul youtube unde gasesti melodii si videoclipuri  din anii 20 pana in prezent, dar e optiunea fiecaruia dintre noi daca face sau nu acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu